Startpagina Ariadne on line

Familiekunde Vlaanderen
Startpagina Terug Hoofdmenu
Ariadne on Line
Genealogische Databank
 
Deze web-site mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden

Verandering van postadres of e-mailadres in deze gegevensbank
Zoekopdracht volgens eenvoudige patronen
TIP: de snelste manier van zoeken bekomt u door gebruik te maken van een punt(.) of een dubbelpunt(:) in het begin van de te zoeken naam (vb .peeters). Voor de betekenis van punt en dubbelpunt, zie Toelichtingen.
Naampatroon:   
Geboortejaar van:    tot:
Overlijdensjaar van:    tot:
Geboorteplaatspatroon:   
Overlijdensplaatspatroon:   
Inzenderscode:   
Maximale leeftijd:    Selecteren dataregels met lege jaarvelden:
Aantal resultaatregels per scherm:    Totaal aantal dataregels: 3250631
          Ga naar formulier reguliere expressies.

Toelichtingen :

De Genealogische Databank bestaat uit indexen op genealogische bestanden van individuele genealogen die zij uit eigen opzoekingen opgebouwd hebben en op hun personal computer beheren. Deze indexen vermelden van de personen in die bestanden de naam en voornamen en geboorte- en overlijdensjaar en -plaatsen.
Dergelijke indexen worden door FV-Genealogie & Computer ingezameld sinds 1989. U kan hieraan bijdragen door een GEDCOM versie van uw bestand (of een update van een vorige inzending van uw bestand) aan ons te sturen. Zie de beschrijving van dit project over hoe en waar te sturen. Met dank voor uw bijdrage.
In de resultaten van een zoekopdracht vindt u ook de coördinaten van die individuele genealogen: onder 'Code' hun postadres en onder 'Internet coördinaten' een eventueel E-mail en/of web adres van een genealogische webpagina.

U kunt deze Genealogische Databank doorzoeken door een tekenreeks in de vensters "Naampatroon" en/of "Geboorteplaats patroon" en/of "Overlijdensplaats patroon" op te geven en/of een jaartal in de jaarvelden. Hieronder staan de regels beschreven voor het specifiëren van die patronen.

Er bestaat ook een alternatieve set regels voor de specificatie van patronen, nml. zogenaamde reguliere expressies. Dit zijn zeer veelzijdige specificaties, maar een flink stuk moeilijker om de regels ervan te begrijpen. Klik hier voor een zoekformulier waar u als patronen reguliere expressies kan invullen met de bijhorende regels

Regels voor de specificatie van eenvoudige zoekpatronen.

Die tekenreeks mag een naam voluit zijn ofwel een deel van een naam. Dus zoeken op beeck vindt niet alleen de naam Beeck maar ook de namen Beeckmans, Beeckaert, Verbeeck, Opdebeeck, Op de Beeck, Verbeecken, enz..

Er mag meer dan 1 veld tegelijk worden ingevuld.
De plaatsnamen zijn in het bestand beperkt tot 10 karakters. Dus Dendermonde komt voor als Dendermond

Er wordt bij het zoeken geen onderscheid gemaakt tussen hoofd- en kleine letters.

U kan het zoeken op naamdelen inperken door gebruik te maken van een speciaal teken, nml. het punt (.) vooraan in het woordpatroon, achteraan in het woordpatroon of voor-en-achteraan in het woordpatroon :

  • Wil u het zoeken beperken tot tekenreeksen die beginnen met beeck, geef dan op: .beeck (bemerk het punt vooraan). Dan wordt alleen Beeckmans, Beeckaert gevonden.

  • Wil u het zoeken beperken tot tekenreeksen die eindigen met beeck, geef dan op: beeck. (bemerk het punt achteraan). Dan wordt alleen Verbeeck, Opdebeeck, Op de Beeck gevonden.

  • U kan ook voor- en achteraan een punt gebruiken. Bv. .bogaert. vindt alleen Bogaert of Van Den Bogaert maar niet Vandenbogaert en Bogaerts. Een punt (.) moet u dus begrijpen als: op die plaats moet iets anders dan een letter staan. Bemerk een spatie ook 'iets anders' dan een letter is, en daarom zal dus ook Van Den Bogaert gevonden worden met .bogaert.

Nog een aantal tekens hebben speciale betekenis in het woordpatroon, nml. de tekens ? = * en :
  • Het speciale teken ? is een 'joker' (E: wild-card) die symbolisch staat voor precies 1 teken (letter, spatie, enz..), bv., .bra?t. opgeven zal Braet, Braat, Bradt, Bragt, Brant, enz., vinden maar bv., niet Bracht (2 tekens: 'c' en 'h').

  • Het speciale teken = (gelijkheidsteken) is een 'joker' die symbolisch staat voor ofwel géén teken ofwel precies 1 teken (letter, spatie, enz.,), bv., .de=wolf. opgeven zal Dewolf, De Wolf, Denwolf ... vinden. Bv. .Jans=en=. zal Jansen, Janssen, Jansens en Janssens vinden maar ook Jansoen, Jansoens, en Jansuene...

  • Het speciale teken * (sterretje) is een 'joker' die symbolisch staat voor géén teken ofwel precies 1 teken ofwel meerdere tekens (letters, spaties, enz.,), bv., .V*heyde. opgeven zal Vanderheyde, Van Der Heyde, Vandenheyde, Verheyde enz., vinden.

  • Het speciale teken : (dubbelpunt) betekent dat het gezochte patroon zich in het begin van het veld moet bevinden.

 

 Concept: Pieter Donche, FV-Genealogie & Computer
Realisatie: Marc Gregoire, NuonSoft